Trafikte Haklarım Derneği’nden TBMM’ye Trafik Güvenliği Talebi

Trafikte Haklarım Derneğinden TBMM’ye Trafik Güvenliği Talebi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dilekçe Komisyonu’na, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına ilişkin suçlarda cezaların caydırıcılık düzeyinin artırılması için alt komisyon kurulması talepli dilekçe sunulduğu belirtildi. Bu talep, Trafikte Haklarım Derneği tarafından yapılmıştır.

Dernekten yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın motosiklet kazalarını önlemeye yönelik açıkladığı eylem planı ve Ramazan Bayramı’na ilişkin trafik kazaları verileri baz alınarak bir rapor ve dilekçe hazırlandığı ifade edildi.

Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına ilişkin suçlarda cezaların caydırıcılık düzeyinin artırılması için alt komisyon kurulması talebiyle hazırlanan dilekçe ve rapor, TBMM Dilekçe Komisyonu’na sunulmuştur.

Dernek kurucu başkanı Yasemin Usta, TBMM’de Trafik Güvenliği İhtisas Komisyonu kurulmasını talep ettiklerini belirtirken, derneğin yönetim kurulu üyesi avukat Tuğçe Demir ise adaletin sağlanabilmesi için cezaların etkili ve caydırıcı olmasının önemini vurgulamıştır.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Gökçe Karaköse – Güncel

Related Posts

Tıp dünyasında bir devrim: Amerika’dan Angola’daki hastayı ameliyat etti!

Üroloji uzmanı Dr. Vipul Patel, Angola’daki bir hastayı ABD’den robotik cerrahiyle ameliyat ederek tıp tarihine geçti. Prostat kanseri hastası Fernando da Silva, uzaktan gerçekleştirilen bu operasyonla tümöründen kurtuldu.

Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, yaşla birlikte önemi artan kalp kapak hastalıklarının zamanında tanı ve uygun yöntemlerle tedavi edilmediği takdirde hayati risk oluşturabileceğini belirterek, “Bu hastalıklar özellikle nefes darlığı, yorgunluk ve ritim bozukluğu gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Erken tanı ve tedaviyle yaşam kalitesi yükseliyor. Özellikle son yıllarda tedavide yaşanan gelişmeler sayesinde kalp kapak hastalıklarında artık yaşam boyu tedavi algoritmasını uygulanıyor” dedi.

Çocuklarda bu belirtilere dikkat! Nezleyle karıştırılıyor…

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Hüseyin Yıldız, alerjilerin mevsim geçişlerinde özellikle okul çağındaki çocuklarda sık görüldüğünü belirterek ailelere önemli uyarılarda bulundu.

Kene temasları artıyor: Hangi bölgeler riskli?

Kene temaslarına karşı vatandaşları uyaran Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, kene ısırıklarıyla bulaşan ve ölümcül sonuçlara yol açabilen ciddi bir hastalık. Doğadan eve döndükten sonra mutlaka vücudun kene açısından kontrol edilmesi lazım. Eğer bir kene fark edilirse kesinlikle elle çıkartılmamalı, en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.

Tehlike çanları çalıyor: Türkiye ve dünyada hızla artıyor

Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cemalettin Aydın, hem Türkiye’de hem de dünyada obezite oranlarının hızla arttığına dikkat çekerek, bu artışın altında yalnızca yanlış beslenme değil, modern yaşamın dayattığı tüketim alışkanlıklarının ve teknolojik bağımlılıkların yattığını söyledi.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.