Pazartesi ilk ders ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’

Deprem ve Diğer Afetlerde Doğru Davranış Biçimleri Eğitimi Verilecek!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, öğrencilere deprem ve diğer afetlerde doğru davranış biçimleri öğretilecek. Bu kapsamda ‘çök–kapan–tutun’ uygulaması, afet ve acil durum çantası hazırlığı, toplanma alanlarının önemi gibi temel bilgiler paylaşılacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, afetlere karşı hazırlık konusunun önemine vurgu yaparak, 28 Nisan Pazartesi günü kentteki tüm resmi ve özel okullarda ilk dersin ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’ olarak belirlendiğini söyledi. Yentür, “Buradaki temel amacımız, meydana gelebilecek afetlerle ilgili en önemli hususun eğitim olduğunu vurgulamak. Bilinçlendirme çalışmalarıyla afet risklerini azaltmayı ve afetlere karşı hazırlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Eğitim ve öğretim sürecimizin doğal bir parçası olarak afet bilincini sürekli canlı tutuyoruz. Pazartesi günü öğretmenlerimizle birlikte çocuklarımızın afet öncesi, anı ve sonrasında alınabilecek önlemleri öğrenmelerini sağlayacak bir farkındalık çalışması yapacağız” dedi.

Yentür, afet bilincinin sadece öğrencilerle sınırlı kalmayacağını vurgulayarak, “Bundan sonraki süreçte yıl sonuna kadar tüm Okul Aile Birliği başkanları ve yönetim kurulu üyelerini, Milli Eğitim Bakanlığının Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’ modülüne dahil edeceklerini belirtti. Ayrıca, aileleri de afetlere karşı daha bilinçli hale getirmeyi amaçlayan 16 saatlik sertifikalı bir program uygulayacaklarını ifade etti. Yentür, “Eğitim camiası olarak, afet gibi olağanüstü durumlarda her zaman tek yürek olmayı başaran güçlü bir aile olduğumuzu unutmadan çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Related Posts

MEB, milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğinde ÖMY ile TYMM’ye yönelik düzenleme yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Bakanlık yönetmelikte yaptığı değişikliklerle milli eğitim müdürlüklerine Öğretmen Meslek Yasası’yla (ÖMY) getirilen Milli Eğitim Akademisi’ni eklerken; eğitim kurumlarında din ve ahlâk eğitim-öğretimini geliştirmek ve yaygınlaştırma görevi de getirildi.

2025 DGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? 2025 DGS ne zaman?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), ÖSYM tarafından her sene düzenleniyor. Sınava katılarak başarılı olan adaylar ön lisans eğitimlerini dört yıla tamamlama şansı elde ediyor. Peki, 2025 ÖSYM DGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? 2025 DGS ne zaman?

Ankara’nın ‘Yükselen’ değeri

Yükselen Koleji 23 yıldır Ankara’da eğitim-öğretim yaşamını sürdürüyor.

İstanbul Valisi Davut Gül, 23 Nisan Bayramı Nedeniyle Öğrencileri Ağırladı

İSTANBUL Valisi Davut Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anadolu’daki 5 ilden gelen öğrencileri ağırladı. İstanbul Valisi Davut Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Artvin, Adıyaman, Elazığ, Nevşehir …

Öğrencileri okula kilitlediler

Proje okulları atamaları protestolarında öğrencilerin okula kilitlenmesine ilişkin konuşan Eğitim-İş Genel Sekreteri Seher Ergin, “Bu bir güvenlik uygulaması değil, açıkça bir baskı rejiminin yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

Boşanma Sayılarında Artış: 2024’te 187 Bin Boşanma Gerçekleşti

Aile Danışmanı Selver Yazıcı, 2023 yılında 173 bin olan boşanma sayısının 2024 yılında 187 bin olduğunu söyleyerek, “Boşanan insanların birbirini tanımadan ve beklentilerini anlamadan evlilik kurduklarını anlıyoruz” dedi. Boşanma oranlarının 2024 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir