LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı… Tercihler 14-24 Temmuz’da… Sonuçlar 4 Ağustos’ta açıklanacak

MEB, Öğrenci Yerleştirme Süreci Hakkında Yeni Açıklamalar Yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, öğrenciler üç farklı grupta tercih yapabilecekler. Bunlar; merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar. Merkezi sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar arasından tercih yapabilecekler.

Eşitlik Durumunda OBP Önemli Olacak

Merkezi yerleştirme sürecinde, merkezi sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak. Bu süreçte, puan eşitliği durumunda öğrencilerin Okul Başarı Puanı (OBP)’ne, Yıl Sonu Başarı Puanı’na (YBP) ve diğer kriterlere bakılacak.

İkamete Göre Yerleştirme Yapılacak

Yerel yerleştirme sürecinde ise öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı ve devamsızlık gibi kriterler dikkate alınacak. Eşitlik durumunda ise yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

Tüm Adaylar Yerel Yerleştirme İle Tercih Yapacak

Merkezi sınava giren tüm öğrencilerin, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar tercihinde bulunmaları gerekiyor. Özel ortaöğretim kurumlarına kesin kayıt yaptırmış öğrenciler tercih hakkına sahip olmayacaklar.

İlk Ekran Yerel Yerleştirme İçin Açılacak

Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ekranından tercihlerini yapabilecekler. Bu süreçte en fazla 5 okulu tercih edebilecekler. Aynı okul türünden en fazla 3 okul seçilebilecek.

En Fazla 20 Tercih Yapılabilecek

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercih yapan öğrenciler, istedikleri takdirde merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullara da tercih yapabilecekler. Toplamda en fazla 20 okul tercihinde bulunabilecekler.

Depremzedelere Pozitif Ayrımcılık Uygulanacak

Belirli illerdeki depremzedeler için özel bir uygulama yapılacak. Doğal afetlerden etkilenen öğrenciler, yerel yerleştirme tercihlerinde kendi illerinde tercihte bulunabilecekler. Aynı zamanda diğer illerdeki okulları da tercih edebilecekler.

Ek Kontenjanlar ve Nakil Süreçleri

Tercih dönemlerinde ek kontenjanlar ve nakil süreçleri belirlenecek kriterlere göre gerçekleştirilecek. Öğrencilerin isteğine bağlı olarak ek kontenjanlar kullanılacak ve nakil işlemleri yapılacak.

Özel Okula Kayıt Olanlara Tercih Hakkı Verilmeyecek

Özel ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırmış öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Ancak öğrenciler, kayıtlarını iptal etmeleri durumunda tercih yapabilecekler.

Related Posts

ÖSYM (DGS) sınav giriş yerleri belgesi 2025 || ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav yerleri belli oldu mu, ne zaman yayınlanacak?

DGS sınav giriş yerleri 2025 yılı oturumuna girecek adaylar tarafından bekleniyor. ÖSYM tarafından düzenlenen 2025 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için geri sayım başladı. 20 Temmuz 2025 Pazar günü gerçekleşecek sınav için adaylar, sınav giriş yerlerini ve belgelerini merakla bekliyor. Önlisans eğitimini lisans programlarına tamamlamak isteyen binlerce adayın katılacağı DGS’de 2 yıllık önlisans programlarından 4 yıllık lisans eğitimine geçiş yapmak isteyenlerler ter dökecek. Peki, DGS 2025 sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak, sınav yerleri nasıl öğrenilir?

Öğretmenler arası hikâye yarışması başvuruları

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde yer alan kazanımlarla uyumlu, öğretim içeriklerini destekleyici nitelikte çocuk edebiyatına özgün katkılar sunacak hikâye metinlerinin üretilmesini teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Öğretmen Yazar, Çocuk Çiçek Açar” temalı öğretmenler arası hikâye yazma yarışması için başvuru kılavuzu yayımlandı.

Lara Fabian yarın İstanbul’da sahne alacak

Lara Fabian yarın İstanbul’da sahne alacak

Ludovico Einaudi, İstanbul’da konser verecek

Ludovico Einaudi, İstanbul’da konser verecek

15 bin sözleşmeli öğretmen ataması sözlü sınav tarihi belli oldu! MEB 15 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri belli oldu mu, ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2025 yılında gerçekleştirilecek 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için sözlü sınav tarihleri açıklandı. Öğretmen adaylarının merakla beklediği mülakat yerleri ise henüz duyurulmadı. Sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere ilan edilen alanlardaki kadrolara başvuran ve başvuruları onaylananlardan, her alan için KPSS puan üstünlüğüne göre belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday sözlü sınava alınacak. Peki, MEB 15 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ne zaman açıklanacak? 15 bin sözleşmeli öğretmen sınav giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak? İşte sözleşmeli öğretmen ataması sözlü sınav tarihi!

YAZ TATİLİ NE ZAMAN 2025 || Beklenen tarih yaklaşıyor… Okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ayın kaçında verilecek, 13 Haziran mı, 20 Haziran mı?

Yaz tatili başlangıç tarihi, Haziran ayıyla beraber öğrenci ve velilerin gündemine yer alıyor. İlkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki binlerce öğrencinin karne günü heyecanı başladı. Okullarda 1. dönem 9 Eylül 2024 tarihinde başlayıp 17 Ocak 2025 Cuma günü sona erdi. 15 günlük sömestr tatili sonrası ilkokul, ortaokul ve lise için ikinci dönem 3 Şubat 2025 Pazartesi başladı. Yoğun geçen ders temposunun ardından binlerce öğrenci yaklaşık üç ay sürecek yaz tatiline girecek. Peki 2. dönem yaz tatili ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanıyor? Karneler ayın kaçında verilecek, 13 Haziran mı, 20 Haziran mı? İşte ayrıntılar…