Kızılay’dan Gazze İçin Acil Ateşkes Çağrısı

Kızılay Genel Başkanı, Gazze İçin Acil Ateşkes Çağrısında Bulundu

Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, bölgede yaşanan trajedinin sona ermesi için, Gazze’ye acilen insani yardım girişinin sağlanmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

İsrail ve Hamas arasında ocak ayında sağlanan ancak sonrasında bozulan ateşkesin ardından, Gazze’deki insani felaket her geçen gün artıyor. İsrail güçleri tarafından 2 Mart’ta yardım sevkiyatının durdurulmasının ardından, Gazze’de yüz binlerce insan tekrar kıtlık tehlikesi altında hayatta kalmaya çalışıyor. Türk Kızılay’ın çabaları ise sınır kapılarının kapanması nedeniyle olumsuz etkilendi. Kızılay’ın Derilbelah bölgesindeki aşevi, gıda stoklarının hızla azalmasıyla karşı karşıya kaldı. Ateşkesin bozulmasıyla artan gıda fiyatları, yerel gıda kaynaklarına erişimi zorlaştırdı. Bölgedeki askeri operasyonlar ise Türk Kızılay’ın su kaynaklarını da etkiledi.

“Gazze’de Ateşkes Hayati Önem Taşıyor”

Ateşkes sonrasında kötüleşen insani durumu değerlendiren Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Gazze’deki insani felaket, tüm dünyanın gözü önünde bir buçuk yıldır devam ediyor. Türk Kızılay olarak, Gazze halkına yardım götürme çabalarımızı sürdürüyoruz ancak sınır kapılarının kapanması büyük bir engel oluşturuyor. Bu durum özellikle çocuklar ve kadınlar olmak üzere yüz binlerce insanın sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkesin sağlanması, bu trajedinin sona ermesi için hayati önem taşıyor. Sınır kapılarının açılması ve insani yardımın acilen sağlanması için çağrımızı yineliyoruz” dedi. – ANKARA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, yaşla birlikte önemi artan kalp kapak hastalıklarının zamanında tanı ve uygun yöntemlerle tedavi edilmediği takdirde hayati risk oluşturabileceğini belirterek, “Bu hastalıklar özellikle nefes darlığı, yorgunluk ve ritim bozukluğu gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Erken tanı ve tedaviyle yaşam kalitesi yükseliyor. Özellikle son yıllarda tedavide yaşanan gelişmeler sayesinde kalp kapak hastalıklarında artık yaşam boyu tedavi algoritmasını uygulanıyor” dedi.

Çocuklarda bu belirtilere dikkat! Nezleyle karıştırılıyor…

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Hüseyin Yıldız, alerjilerin mevsim geçişlerinde özellikle okul çağındaki çocuklarda sık görüldüğünü belirterek ailelere önemli uyarılarda bulundu.

Kene temasları artıyor: Hangi bölgeler riskli?

Kene temaslarına karşı vatandaşları uyaran Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, kene ısırıklarıyla bulaşan ve ölümcül sonuçlara yol açabilen ciddi bir hastalık. Doğadan eve döndükten sonra mutlaka vücudun kene açısından kontrol edilmesi lazım. Eğer bir kene fark edilirse kesinlikle elle çıkartılmamalı, en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.

Tehlike çanları çalıyor: Türkiye ve dünyada hızla artıyor

Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cemalettin Aydın, hem Türkiye’de hem de dünyada obezite oranlarının hızla arttığına dikkat çekerek, bu artışın altında yalnızca yanlış beslenme değil, modern yaşamın dayattığı tüketim alışkanlıklarının ve teknolojik bağımlılıkların yattığını söyledi.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Bağırsak ve beyin nasıl birlikte çalışır, bu neden önemli?

Bağırsaklarımız ve beynimizin birbiriyle bağlantılı olduğunu biliyoruz, ancak bu bağlantı nasıl kuruluyor? Ve daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam için bu bağlantıyı geliştirmek mümkün mü?