Aliağa’da, Ülkenin En Büyük 10 Bilim Festivalinden Biri Gerçekleştirilecek




TÜBİTAK Destekli BilimFest Aliağa, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Organizasyonuyla 17-19 Nisan 2025 Tarihlerinde Gerçekleşecek

TÜBİTAK Destekli BilimFest Aliağa

TÜBİTAK destekli BilimFest Aliağa, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonuyla 17-19 Nisan 2025 tarihlerinde Avcı Ramadan’da 7’den 70’e tüm halka açık olarak düzenlenecek.

Havacılık ve Uzay, Robotik Kodlama, Drone etkinlikleri ve çeşitli bilimsel alanlarda katılımcıların yaparak-yaşayarak öğrenecekleri atölye çalışmaları üç gün boyunca 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Belediyesi ve SOCAR Türkiye’nin ana paydaşlığında yürütülen Festival; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Emniyet Genel Müdürlüğü, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü, Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Ticaret Odası, Özkurt Gıda gibi kurum ve kuruluşların destekleriyle gerçekleştiriliyor.

65 Farklı Atölye Ve Etkinlik Yapılacak

Öğrenciler ve bölge halkı arasında bilime karşı farkındalık oluşturmak, bilime olan ilgiyi artırmak ve yeni kuşağı bilime teşvik etmek amacıyla düzenlenen festivalde Bilim Gösterisi, 65 atölye çalışması, Bilim Söyleşileri, Spor ve Bilim Oyunları Mobil Eğitim Tırları, Konya Bilim Merkezi ve Gaziantep Bilim Merkezi’nin etkinlikleri yer alacak.

“Bilim Seninle Şenlenecek” Sloganıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Katılımcılarını Ağırlayacak

Üç gün boyunca 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, söyleşiler, geç istasyonları, bilimsel etkinlikler ve çeşitli oyunlar Festival’e renk katacak. Bilim Festivali 16-17 Nisan tarihlerinde tüm öğrencilere; 19 Nisan Cumartesi günü ise tüm vatandaşlara açık olacak.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı


Related Posts

100 milyon yıllık fosil amberde hapsolmuşlar…

Myanmar’da amber içinde keşfedilen sıra dışı bir fosil ateşböceği, ışık yayan böceklerin kökenine dair bilinmeyenleri gün yüzüne çıkardı. Yaklaşık 100 milyon yıllık olduğu belirlenen bu antik ateşböceği, türünün evriminde geçiş aşamasını temsil ediyor.

Dünya Motosurf Şampiyonası Çeşme’de sona erdi

Türkiye’de ilk kez Çeşme’de gerçekleştirilen Dünya Motosurf Şampiyonası tamamlandı. Altınkum Plajı’nda organize edilen şampiyonaya 17 ülkeden 80 sporcu katıldı.

Terleyen boya binaları serinletiyor!

Bilim insanları, yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında binaları serin tutacak devrim niteliğinde bir boya geliştirdi. “Terleyen” özellikteki bu yeni nesil çimento bazlı kaplama, sıcak günlerde binaların çevresine serinlik sağlıyor. CCP-30 adı verilen bu özel boya, ilk testlerde piyasadaki benzer ürünlere göre 10 kat daha fazla soğutma gücü gösterdi. Araştırmanın ayrıntıları Science dergisinde yayımlandı.

Neandertallerin modern insanlarla nerede çiftleştiği ortaya çıktı!

Bilim insanları, Neandertaller ile modern insanların Güneybatı Asya’daki Zagros Dağları’nda melezleştiğini ortaya çıkardı. Yapılan ekolojik modellemeler, bu bölgenin iki türün genetik etkileşim kurduğu kilit noktalardan biri olduğunu gösteriyor.

Travmatik çocukluk geçiren kadınlarda risk yüzde 60 daha yüksek

Yeni bir araştırmaya göre, çocuklukta fiziksel ya da cinsel istismara maruz kalan kadınların, yetişkinlikte çikolata kisti olarak da bilinen endometriozis hastalığına yakalanma riski belirgin şekilde artıyor. Human Reproduction dergisinde yayımlanan çalışmada, travmatik çocukluk deneyimlerinin bu kronik jinekolojik hastalığın gelişimiyle ilişkili olabileceği ortaya kondu.

Prof. Dr. Utku Perktaş: Asgari akademik üretim ve araştırma kültürü göstergeleri, rektörlük gibi makamlar için açık ve şeffaf kriterler hâline getirilmelidir

Prof. Dr. Utku Perktaş: Asgari akademik üretim ve araştırma kültürü göstergeleri, rektörlük gibi makamlar için açık ve şeffaf kriterler hâline getirilmelidir